Friday 14 March 2008

E=HC² (Concertrecensie)

Gezien: Hot Chip, Paradiso 13-03-2008

In no fit state met kramp, rode ogen en mijn zesde espresso zit ik achter dit scherm, na te genieten van de feestelijke avond die Hot Chip gister aan Paradiso bezorgde. Hot Chip heeft net zijn derde studioalbum Made in the Dark uitgebracht, waarvan de eerste single Ready for the Floor nu al een klassieker is. De kracht van Hot Chip is dat ze zowel op plaat als live over en over de heupen doen schudden. De vorige keer dat ik Hot Chip live zag speelden ze in dezelfde zaal nog als toetje van Maxïmo Park op het 5 Days Off festival. Ook toen overtuigden ze met een strakke set maar was de podiumpresentatie erg statisch en wilde de band duidelijk een statement maken met hun nerdy looks.

Niet alleen qua looks maar ook qua muziek lijkt Hot Chip een voorloper te zijn van de huidige trend. De electro bandjes komen als paddestoelen uit de grond met als nieuwste soort math rock van hun jongere broertjes Foals. In tegenstelling tot veel electro junk, zoals Black Dice die in de bovenzaal speelt, maakt Hot Chip wel gewoon muziek.

De opener van vanavond, Shake a Fist, is afkomstig van het laatste album en brengt het publiek vanaf moment één in extase. De Hot Chip Chocolate Cookie fabriek is open en viert feest! Hot Chip speelt strak, geniet van de aandacht en geeft het publiek energie. Bij de grootste hits Over and Over en Ready For The Floor springt de massa alsof hun leven ervan afhangt, maar ook de minder bekende nummers houden zonder problemen stand. Na het mooie ingetogen Made in the Dark verlaat Hot Chip met luid applaus het podium om na 5 minuten weer terug te komen voor een spetterende toegift. Don’t Dance wordt ingezet, daar heeft het publiek geen boodschap aan, de zaal leeft zich nog een laatste keer volledig uit om de begeerde no fit state te bereiken.

1 comment:

Niek said...

Het is een leuk stukje. Als ze dit festival seizoen voorbij komen ga ik mijn aandacht maar eens schenken aan Hot Chip.

Wie maakt de volgende???